Leefbaarheid

Hulplijnen

Voor veel mensen is de corona-tijd, en zeker de harde lockdown rond de feestdagen, moeilijk.
De Nieuwe Nobelaer heeft een flyer uitgegeven die we bij dit bericht voegen.
Er staan handige adressen en telefoonnummers in voor mensen die hulp nodig hebben.
Is de flyer voor uzelf niet van belang, maar kunt u er iemand anders mee helpen?
Stuurt u hem dan alstublieft door.  Bekijk deze link voor de flyer.

Buurtpreventie

Buurtpreventie is een gerichte aanpak om de veiligheid in de buurt te verbeteren. Buurtpreventie, bestaande uit bewoners van onze wijk ondernemen hiervoor allerlei acties. Dit gebeurt in samenwerking met de politie. Ook is er nauw contact met de gemeente. Een van de dagelijkse activiteiten van Buurtpreventie is het lopen van een ronde door de wijk met een aantal vrijwilligers. Heb je een opmerking over de leefbaarheid van onze wijk, of heb je tips om de leefbaarheid te vergroten of andere vragen waar Buurtpreventie misschien bij kan helpen? Neem dan contact op met: bp.grauwepolder@yahoo.com.

Wijkagent

Wijkagent Ashwin Wever is de nieuwe wijkagent voor Grauwe Polder. Hij volgt wijkagent  Jutka de Rooij op, die enige tijd geleden wijkagent is geworden van de wijk Etten-Leur-Centrum en Banakkers.
Wijkagent Ashwin Wever werkt in Etten-Leur nauw samen met de andere wijkagenten van Etten-Leur: Sjoerd Vink (Grient, Sander-Banken en Baai), Jan Schep (Hooghuis) en Gijs Stolwijk (Etten-Leur Noord, De Keen en Schoenmakershoek) en Jutka de Rooij (Etten-Leur-Centrum en Banakkers). Ze vervangen elkaar bij afwezigheid.

Heb je vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in onze wijk, dan kan je bellen naar 0900-8844 of je kunt een bericht achterlaten via de website van de politie.

WijkBOA

De wijkboa van Grauwe Polder is Jacco. Hij is de ‘oren en ogen’ van de gemeente voor politie en bewoners. Hij is vaak zichtbaar in onze wijk. Daarnaast informeert hij ons over allerlei ‘leefbaarheidsonderwerpen’. Hij heeft een handhavende bevoegdheid (bijvoorbeeld controle op het juist aanbieden van afvalcontainers). Je kunt Jacco aanspreken op straat, maar hij is ook bereikbaar via Twitter.

Wijkverpleegkundige

Vragen? Loop eens binnen bij de wijkverpleegkundige!

Zit je ergens mee, maar vind je het (nog) niet nodig om ermee naar de dokter te gaan? Wil je gewoon eens met iemand praten over je gevoelens of problemen? Of heb je het idee dat je buurman of iemand anders in je omgeving  wel erg eenzaam is? Loop dan eens binnen op het spreekuur van onze wijkverpleegkundige mevrouw Nancy v.d. Kuinder.

Zij staat voor je klaar om naar jouw verhaal, probleem of vraag te luisteren. Dat hoeft dus niet alleen met je gezondheid te maken te hebben. Nancy denkt met je mee en helpt je waar nodig om een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld door de verbinding te leggen naar iemand anders in de wijk. Of om je op weg te helpen bij het regelen van maaltijdservice, vervoer of andere praktische zaken. Heel laagdrempelig, zonder meteen te denken aan dokters of thuiszorg. Je hoeft geen afspraak te maken en het kost niets.

Haar gegevens:
Nancy v.d. Kuinder
076 – 520 56 35
info@wijkzustergroep.nl