Leefbaarheid

Buurtpreventie

Buurtpreventie is een gerichte aanpak om de veiligheid in de buurt te verbeteren. Buurtpreventie, bestaande uit bewoners van onze wijk ondernemen hiervoor allerlei acties. Dit gebeurt in samenwerking met de politie. Ook is er nauw contact met de gemeente. Een van de dagelijkse activiteiten van Buurtpreventie is het lopen van een ronde door de wijk met een aantal vrijwilligers. Heb je een opmerking over de leefbaarheid van onze wijk, of heb je tips om de leefbaarheid te vergroten of andere vragen waar Buurtpreventie misschien bij kan helpen? Neem dan contact op met: bp.grauwepolder@yahoo.com.

Wijkagente

Onze wijkagente is Jutka. Zij is vaak te zien in onze wijk. Zij is verantwoordelijk voor de totale politiezorg in onze wijk. Zij richt zich op de aanpak van sociale problemen, overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. Zij helpt ons bij het vergroten van de veiligheid in onze wijk. Dit doet zij niet alleen en onderhoudt daarom veel contact met de gemeente (WijkBOA) en maatschappelijke organisaties.

Heb je vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in onze wijk, dan kan je bellen naar 0900-8844 of je kunt een bericht achterlaten via de website van de politie.

WijkBOA

De wijkboa van Grauwe Polder is Jacco. Hij is de ‘oren en ogen’ van de gemeente voor politie en bewoners. Hij is vaak zichtbaar in onze wijk. Daarnaast informeert hij ons over allerlei ‘leefbaarheidsonderwerpen’. Hij heeft een handhavende bevoegdheid (bijvoorbeeld controle op het juist aanbieden van afvalcontainers). Je kunt Jacco aanspreken op straat, maar hij is ook bereikbaar via Twitter.

Wijkverpleegkundige

Vragen? Loop eens binnen bij de wijkverpleegkundige!

Zit je ergens mee, maar vind je het (nog) niet nodig om ermee naar de dokter te gaan? Wil je gewoon eens met iemand praten over je gevoelens of problemen? Of heb je het idee dat je buurman of iemand anders in je omgeving  wel erg eenzaam is? Loop dan eens binnen op het spreekuur van onze wijkverpleegkundige mevrouw Nancy v.d. Kuinder.

Zij staat voor je klaar om naar jouw verhaal, probleem of vraag te luisteren. Dat hoeft dus niet alleen met je gezondheid te maken te hebben. Nancy denkt met je mee en helpt je waar nodig om een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld door de verbinding te leggen naar iemand anders in de wijk. Of om je op weg te helpen bij het regelen van maaltijdservice, vervoer of andere praktische zaken. Heel laagdrempelig, zonder meteen te denken aan dokters of thuiszorg. Je hoeft geen afspraak te maken en het kost niets.

Haar gegevens:
Nancy v.d. Kuinder
076 – 520 56 35
info@wijkzustergroep.nl